Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αυτοί που ευθύνονται για τη φτώχεια μας οργανώνουν συσσίτια

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

«Την "ηθική των αφεντικών" την αντιπάθησα όσο και την "ηθική των δούλων". Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: "Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται
Μαξίμ Γκόρκι

Την Κυριακή 26/2, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις της Ελλάδας καλεί σε «συγκέντρωση ρούχων και κλινοσκεπασμάτων για τους συνανθρώπους μας», στην Καλλιθέα. Ο ΣΚΑΪ, στυλοβάτης του μνημονίου, υποστηρικτής όλων των αντικοινωνικών μέτρων, προπαγανδιστικός μηχανισμός των εκβιαστικών διλημμάτων της εγχώριας και διεθνούς αστικής τάξης και σφοδρός πολέμιος κάθε κινητοποίησης και αγώνα, αυτοπροβάλλεται ως «σωτήρας» μας από την φτώχεια. Γνώριμη τακτική των καπιταλιστών: να εμφανίζονται ως ελεήμονες και ανθρωπιστές για τα δεινά που οι ίδιοι προκαλούν. Η εκκλησία απ’ την άλλη, ενώ έχει αμύθητη περιουσία, είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στον ελλαδικό χώρο, απαλλάσσεται από κάθε φόρο (όπως το πρόσφατο χαράτσι για τα ακίνητα), πληρώνει τους κληρικούς της από κρατικά κονδύλια και λαμβάνει κρατικές επιχορηγήσεις για την πραγματοποίηση συσσιτίων, θέλει επίσης να εμφανίζεται ως «μέρος της λύσης» απέναντι στη φτώχεια που εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό. Μιλάμε για ένα θεσμό που προπαγανδίζει την υποταγή απέναντι στην αδικία και που εμφανίζεται ως φιλανθρωπικός οργανισμός με τις συνδρομές των πιστών και του κράτους (το οποίο βέβαια ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα ούτε για τις πλέον στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και καταργεί οργανισμούς όπως ο ΟΕΕ και ο ΟΕΚ).

■ Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, βυθίζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση…
■ Εμείς -εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία- αγωνιζόμαστε, απεργούμε, διαδηλώνουμε.

Δεν αποδεχόμαστε ότι όλα είναι μάταια, ότι πρέπει να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε.

Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους! Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι δημιουργήσαμε και μας έκλεψε το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Γνωρίζουμε ότι συνώνυμο του αγώνα είναι η οργάνωση και η αλληλεγγύη.
Σφίγγουμε το χέρι του διπλανού μας. Του απολυμένου, του άνεργου, του εργαζόμενου που του μείωσαν τον μισθό του, που του κόβουν το ρεύμα, που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά του στη μάχη για την μόρφωση και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γι’ αυτό, εμείς, η Λαϊκή Συνέλευση Καλλιθέας, θέλουμε να αναδείξουμε τις αξίες της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης.

Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη δεν είναι:
Χόμπυ στα χέρια πλούσιων κυριών, που οι άνδρες τους εκμεταλλεύονται και απολύουν εργάτες
«Επαγγελματική» απασχόληση «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» που ροκανίζουν τα κονδύλια των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ψηφοθηρικό παιχνίδι κομμάτων και δημοτικών αρχών που στηρίζουν το Μνημόνιο, τον «Καλλικράτη», την βαρβαρότητα του καπιταλισμού
Απλήρωτη εργασία για να τα κονομάνε οι «επιτήδειοι» (λέγεται και «εθελοντισμός» τύπου ‘Athens 2004’)
Κάλπικη «φιλανθρωπία» της εκκλησιαστικής ηγεσίας που διαχειρίζεται αμύθητα πλούτη

Αντίθετα, η πραγματική αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι ταξική! Θέλουμε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία και όλοι οι εκμεταλλευόμενοι να σταθούν στα πόδια τους για να αντεπιτεθούν! Θέλουμε οι καταπιεσμένοι να πάρουν την εξουσία, ώστε η Δημοκρατία των εργαζομένων να είναι τελικά ο εκφραστής και οργανωτής της αλληλεγγύης σε όλη την κοινωνία.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, να οργανωθούν στα σωματεία τους για να τα αλλάξουν, να φτιάξουν καινούρια, να συμμετέχουν στις λαϊκές συνελεύσεις, να στηρίξουν έμπρακτα τις πρωτοβουλίες ταξικής αλληλεγγύης που φυτρώνουν στις γειτονιές. Τους καλούμε να συμμετέχουν στην Λαϊκή Συνέλευση Καλλιθέας, μια μόνιμη δομή δράσης και αλληλεγγύης στην πόλη μας. Με οργάνωση και αλληλεγγύη μπορούμε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να τους νικήσουμε!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Κάθε Παρασκευή 7:30 μμ. στο Δημαρχείο Καλλιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου