Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Απολύσεις στο κέντρο εκπαίδευσης τυφλών

Η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ξεκίνησε από χτες τη σταδιακή απόλυση των είκοσι συμβασιούχων εργαζόμενων στο ΚΕΑΤ, που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

Οι απολύσεις αυτές σημαίνουν ότι το κέντρο θα πάψει οριστικά να παρέχει έστω και αυτές τις ανεπαρκείς υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας των τυφλών παιδιών, που καλύπτονταν από τους συμβασιούχους, καθώς οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν σταματήσει εδώ και 17 χρόνια.

Στην ουσία η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με κατάργηση του ΚΕΑΤ, του μοναδικού πανελλαδικού δημόσιου κέντρου για τυφλούς, αφήνοντας αβοήθητα εκατοντάδες τυφλά παιδιά και τις οικογένειές τους, σε μια περίοδο που οι ανάπηροι και οι άλλες ευπαθείς ομάδες βιώνουν στο πολλαπλάσιο βαθμό τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή η υποκρισία της Διοίκησης για το ενδιαφέρον της προς τους τυφλούς περισσεύει, καθώς ισχυρίζονται ότι οι απολύσεις γίνονται για το καλό τους: για να μπορέσουν δήθεν να προσλάβουν ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που κι αυτούς θα τους έχουν απλήρωτους, αφού η κυβέρνηση δεν έδωσε και δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών. Πρόκειται για έγκλημα, που κανέναν δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο.

Η ένταξη πριν 30 χρόνια του ΚΕΑΤ στο δημόσιο, ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων των τυφλών και των εργαζομένων. Με σκληρούς πάλι αγώνες θα παλέψουμε να το διατηρήσουμε και να το διευρύνουμε έτσι ώστε να καλύψει όλους τους τυφλούς και όλες τις ανάγκες τους.

· Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις.

· Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους συμβασιούχους και να απορροφηθούν όλοι ανεξαίρετα, χωρίς προϋποθέσεις στο ΚΕΑΤ με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου