Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Αποφάσεις Λαϊκής Συνέλευσης Καλλιθέας - 1/7

Η σημερινή (5η) Λαϊκή Συνέλευση Καλλιθέας αποφάσισε τα εξής:

1. Διοργάνωση πολιτικού-πολιτιστικού διημέρου την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου στην πλ. Κύπρου. Συγκεκριμένα:

- Την 1η μέρα, προβολή του "Debtocracy" και συζήτηση με θέμα "Η κρίση, το χρέος και τα κινήματα στις πλατείες του κόσμου". Προτεινόμενοι ομιλητές: Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος - δημιουργός του Debtocracy), Σταύρος Σταυρίδης (καθηγητής ΕΜΠ). Εναλλακτικά, σε περίπτωση που δεν μπορούν οι παραπάνω, Δημήτρης Καζάκης (οικονομολόγος), Πέτρος Παπακωνσταντίνου (δημοσιογράφος).
- Την 2η μέρα, συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες απ' όσους έχουν βρεθεί και βρίσκονται καθημερινά στο Σύνταγμα. Θα διερευνήσουμε ποιοι μπορούν και θέλουν να συμμετέχουν.

Τα όποια έξοδα του διημέρου θα καλυφθούν από "κουτί" ενίσχυσης στο χώρο της πλατείας και δικές μας συνεισφορές, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Θα φτιαχτούν αφίσες και κείμενα για την προπαγάνδισή του. Για την υλοποίηση των παραπάνω έχουμε αναλάβει συγκεκριμένα πράγματα διάφοροι άνθρωποι και θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 4/7 στις 19:00 στην πλ. Δαβάκη για να δούμε την πορεία των παραπάνω. Εννοείται ότι εκτός από όσους έχουν ήδη δηλώσει διαθεσιμότητα, όσοι μπορούν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο, καλό είναι να το δηλώσουν και να έρθουν τη Δευτέρα.

2. Να γραφτεί κείμενο-κάλεσμα με τα εξής βασικά σημεία
:

- Η Λαϊκή Συνέλευση Καλλιθέας καταδικάζει την κρατική βία και τρομοκρατία ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο μεσοπρόθεσμο κατά το διήμερο 28-29 Ιουνίου, καθώς και την τρομοκρατική πολιτική τους που διαλύει τις ζωές μας.
- Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες διαδηλωτές.
- Συνεχίζουμε τον μεγαλειώδη αγώνα μας όπως κάνουμε εδώ και πάνω από ένα μήνα και δεν θα φύγουμε από τις πλατείες και τους δρόμους, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.

3. Διοργανώνουμε μεγάλη εξόρμηση με το κείμενό μας και το κάλεσμα για το διήμερο εκδηλώσεων όπου η συμμετοχή ΟΛΩΝ όσων έχουν συμμετάσχει στις συνελεύσεις μας είναι πολύ σημαντική, την Τρίτη 5/7, στις 19:00, στην πλατεία Κύπρου. Αν είμαστε πολλοί, μπορούμε να κάνουμε και πορεία στους δρόμους της Καλλιθέας, με ντουντούκα και πανό, και να καλούμε όλο τον κόσμο στη συνέλευση της Καλλιθέας, στις εκδηλώσεις μας και φυσικά στο Σύνταγμα.

4. Δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να συνεισφέρει με άρθρα, βίντεο, φωτογραφίες κλπ. σε ειδική σελίδα στο blog μας. Για αυτό το λόγο έχει δημιουργηθεί το email "syneleysikallitheas@gmail.com" στο οποίο όποιος θέλει μπορεί να στείλει ό,τι θέλει και αυτό θα ανεβαίνει σε ξεχωριστή σελίδα που θα δημιουργηθεί στο blog μας από τους διαχειριστές του. Εννοείται ότι η ομάδα διαχείρισης του blog είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν.

5. Καλούμε όλους-ες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες του διημέρου με την παρουσία τους τη Δευτέρα 4/7, στις 10:00 π.μ. στο κτήριο 9 της Ευελπίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου