Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στην πολυήμερη απεργία που διεξάγουν οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Ασπροπύργου, της πρώτης βιομηχανίας στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, την εκ περιτροπής εργασία, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες και κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους ενάντια στις 34 εκβιαστικές απολύσεις συναδέλφων τους, προκειμένου να δεχθούν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.

Ο βιομήχανος Μάνεσης εκβιάζει ότι εάν οι εργάτες δεν δεχτούν να δουλέψουν σαν σκλάβοι μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ, θα απολύσει άλλους 180 εργαζόμενους. Όμως η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά των εργατών, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα κι ένα νεκρό εργάτη πέρυσι, έφτασε από 196.000 τόνους, στους 266.000 τόνους.

Ο βιομήχανος Μάνεσης, έχοντας στο πλευρό του και σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους βιομήχανους αλλά και την κυβέρνηση, επιχείρησε να εφαρμόσει πρώτος το σχέδιο που είναι κοινό για όλα τα εργοστάσια: περικοπές στους μισθούς, απολύσεις, εντατικοποίηση, ελαστικοποίηση και χειρότερες συνθήκες εργασίας, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων...
Απέναντι σ' αυτά τα σχέδια οι εργάτες της Χαλυβουργίας απάντησαν με απεργία. Η απεργία είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων και οι εργάτες της Χαλυβουργίας, με την αποφασιστικότητά τους και την μαχητικότητά τους, έχουν τιμήσει αυτό το όπλο.

Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν ότι θα κουραστούν και θα γυρίσουν στη δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι. Οι εργάτες απέδειξαν όλες αυτές τις μέρες, ότι έχουν αστείρευτη δύναμη. Συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι την νίκη.

Ο αγώνας αυτός είναι μια πολύ σημαντική μάχη που δίνουν οι εργάτες της Χαλυβουργίας εναντίον όλων των βιομηχάνων και γι' αυτό έχει την υποστήριξη και τη συμπαράσταση όλων των εργατών. Δεκάδες σωματεία τους στηρίζουν από την πρώτη μέρα, με ψηφίσματα και αποφάσεις απ' τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς, συλλόγους αγροτών, νεολαίας, φοιτητών, μαθητών, γυναικών... Από παντού. Με την φυσική τους παρουσία έξω από την πύλη, με την συγκέντρωση χρημάτων για τις οικογένειες των χαλυβουργών, με συγκέντρωση τροφίμων. Η απήχηση του αγώνα τους πέρασε τα σύνορα της χώρας και φτάνουν μηνύματα από συνδικάτα και οργανώσεις άλλων χωρών.

Η απεργία των εργατών της Χαλυβουργίας πρέπει να νικήσει. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια νίκη για όλους και όλες μας. Όσο πιο γρήγορα απλωθεί η αλληλεγγύη και η έμπρακτη συμπαράσταση σ' αυτόν τον αγώνα, τόσο περισσότερο βέβαιη θα είναι η επιτυχία του.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό της Καλλιθέας να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο αυτόν τον αγώνα. Να παλέψουμε μαζί με τους εργάτες της Χαλυβουργίας σήμερα, για να μοιραστούμε αύριο μαζί τους την νίκη και όχι την ήττα.

Έχουμε πόλεμο και οι εργάτες της Χαλυβουργίας βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή. Ας συμπαραταχθούμε μαζί τους.


Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
Λαϊκή Συνέλευση Καλλιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου