Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι

Η νέα «κυβέρνηση Εθνικής ενότητας» έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης, για να ισοπεδώσει και να τσακίσει το εισόδημα των εργαζομένων, των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Σαν κύριο στόχο της έχει να αρπάξει ό,τι μπορεί από τους εργαζόμενους και τον λαό για να μας οδηγήσει σε μία «ελεγχόμενη χρεοκοπία » και να φορτώσει την κρίση στις πλάτες μας.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους

Το χαράτσι της ΔΕΗ αποτελεί την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση της «Κυβέρνησης εθνικής ενότητας », με το λαό.

Οι αντιδράσεις ανυπακοής που αναπτύσσονται εναντία στο χαράτσι σε δήμους και γειτονιές τους φοβίζουν. Για αυτό σκληραίνουν την στάση τους απέναντι σε όποιον αντιδρά και διαμαρτύρεται. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Σε αυτά τα πλαίσια έστειλαν τα ΜΑΤ στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο της ΔΕΗ στο Χολαργό, εκεί όπου εκδίδονται οι διακοπές ηλεκτροδότησης και συλλάβανε τον πρόεδρο και αρκετά μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Στα ίδια πλαίσια της τρομοκρατίας τσακίσανε στο ξύλο και συλλάβανε 9 αγωνιστές-συμπολίτες μας του κινήματος Δεν Πληρώνω την Παρασκευή 25/11 μετά από προγραμματισμένη διαμαρτυρία στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα.

Μετά την διαμαρτυρία, κατά την αποχώρησή τους κι ενώ είχαν απομακρυνθεί από το κτίριο της ΔΕΗ, τους περίμεναν 4 διμοιρίες ΜΑΤ στην Θησέως και μπροστά στα μάτια δεκάδων συμπολιτών μας αρχίσανε χωρίς καμία αφορμή τις συλλήψεις στο σωρό και το ξύλο. Το αποτέλεσμα ήταν να στείλουν δύο συναγωνιστές στο νοσοκομείο και να συλλάβουν άλλους 9 με βαριές κατηγορίες και με τη διαδικασία του αυτόφωρου (τελικά ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 6 Δεκεμβρίου).

Στη συνέχεια, σαν δύναμη κατοχής, οι διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Καλλιθέας για να κρατήσουν μακριά τους δεκάδες αλληλέγγυους που από την πρώτη στιγμή συγκεντρώθηκαν για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των
συλληφθέντων.

Το χαράτσι της ΔΕΗ, εκτός από το ότι είναι κοινωνικά άδικο και τρομοκρατικό δεν επιβάλλεται για να αντιμετωπιστεί η κρίση ή να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία, αλλά για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι τραπεζίτες από τα τοκογλυφικά τους δάνεια, να μην χάσουν ούτε ευρώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι πλούσιοι από τα κέρδη τους.

Καταδικάζοντας όλους μας στην φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Δεν μας τρομάζουν - Μας Εξοργίζουν

Καλούμε τους Καλλιθεώτες/ισσες να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουν την
υπόθεση της αντίστασης στα χέρια τους, να οργανωθούν σε επιτροπές αγώνα ανά γειτονιά, να συντονίσουν τη δράση τους, να σπάσουν το συρματόπλεγμα του φόβου, να πείσουν και τους γείτονές τους να μην πληρώσουν κι αυτοί.

Πρέπει κάθε γειτονιά, κάθε σωματείο, κάθε συλλογικός φορέας, να γίνει χώρος συλλογικού
αγώνα, αλληλεγγύης και ανυπακοής, μέχρι την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής
και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από
τα χαράτσια τους οριστικά.

Όλοι στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο.

Κανένας μόνος του στην κρίση.

  • Όλοι τη Δευτέρα 28/11 στο Δημαρχείο στις 8:00μμ για να παρέμβουμε στο δημοτικό συμβούλιο και να απαιτήσουμε να καταγγείλει ο Δήμος Καλλιθέας την τρομοκρατία και να καλύψει νομικά και πρακτικά όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι.
  • Όλοι στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια την Τετάρτη 30/11 στην Πλατεία Δαβάκη στις 9:30 πμ.
  • Όλοι την Πέμπτη 1/12 στις 11:00 πμ στο Μουσείο στην γενική απεργία
  • Νέα Ανοιχτή Συγκέντρωση – Συνέλευση ενάντια στα χαράτσια την Παρασκευή 2/12 στις 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Καλλιθέας.
Να αποσυρθούν οι κατηγορίες των αγωνιστών-συμπολιτών μας του κινήματος Δεν Πληρώνω!

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Λαϊκή Συνέλευση Καλλιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου